//Vindecare miraculoasă

Vindecare miraculoasă

picut pt site

Nu doar în spitale se întâmplă miracole, ci și în adăposturile canine. Unul dintre cățeii ajunși în adăpostul Victory a avut parte de o recuperare la care nu mulți se gândeau că ar fi posibilă. Picuț a ajuns la noi după ce a fost bătut crunt de stăpânul lui, în localitatea brașoveană Prejmer. Atât de crunt încât l-a lăsat paralizat de picioarele din spate. Totul pentru că Picuț s-a repezit la găinile pe care stăpânul lui le are în curte.

Părăsit într-un șanț
După ce oricum l-a nenorocit pe cățel dintr-un motiv banal, cel care a făcut asta nu s-a gândit nici o clipă să îi salveze totuși viața. Din contră! L-a aruncat într-un șant, la marginea drumului și l-a lăsat să moară în chinuri. Cățelul a zăcut timp de 3 zile acolo. O femeie cu suflet l-a văzut și l-a hrănit. Când a realizat cât de gravă este situația a sunat la AMP. Tot ea a aflat ulterior de la vecinii bărbatului trista poveste a cățelului, după ce inițial s-a crezut că a fost lovit de o mașină.

Vești bune, după 3 luni
Picuț a ajuns la Victory cu șanse minime de recuperare. După operații, tratamente și multe exerciții fizice, cu o voință de fier și ajutat de personalul adăpostului, cățelul merge din nou. E drept că obosește repede și are nevoie de mai multe pauze, însă când iese la plimbare face eforturi mari să se comporte ca orice cățel fără probleme medicale. „A avut nevoie de repaus total și l-am tratat cu steroizi, medicație nevrostenică pentru stimularea nervilor, antiinflamatoare și analgezice, însă recuperarea, dacă se face, durează mult în astfel de cazuri”, spune medicul AMP, dr. Ciprian Cocianu.

Echipa AMP le mulțumește și celor care l-au adoptat la distanță și ne-au ajutat astfel să îi oferim tratamentul potrivit pentru a avea acum o poveste cu final fericit. Picuț are în continuare nevoie de antiinflamatoare și analgezice, se mai vede încă și deficitul locomotor, însă cu toții avem speranțe că într-o zi va putea trăi din nou fără ajutorul lor și că își va găsi o familie iubitoare.

2014-01-15T07:41:59+00:0015 ian. 2014|Fără categorie|