//WTG a finanțat transferul ursului de la rezervația de zimbri, la Libearty

WTG a finanțat transferul ursului de la rezervația de zimbri, la Libearty

Ursul de la Rezervația de zimbri de la Vânători (jud. Neamț) a intrat în atenția Asociației Milioane de prieteni în urmă cu mai bine de 10 ani. Cu ajutorul Welttierschutzgesellschaft (WTG), care a suportat cheltuielile medicale și de transport pentru Bobiță, el a primit șansa la o nouă viață și a fost rebotezat – King. 

După ce echipa Asociației Milioane de prieteni a pornit din Brașov în plină noapte, ambulanța veterinară a ajuns la Neamț în zorii zilei. Medicul veterinar collaborator al AMP l-a tranchilizat pe Bobiță, l-a microcipat și l-a castrat chiar în spațiul în care a locuit până atunci, ca să evite necesitatea unei noi tranchilizări.

Ursul de aproximativ 350 de kilograme a fost urcat, apoi, în ambulanța specială și și-a început călătoria către libertate.

Câteva ore mai târziu, ursul a ajuns în sanctuarul Libearty, unde își va petrece restul vieții, făcând tot ce vrea în pădurea care îi stă la dispoziție. Până când își revine după operația de castrare, stă într-o cameră de carantină, unde i se administreaza calmante. Mai are de trecut doar peste perioada de acomodare în țarcul de antrenament.  

Ajută-l să se bucure de libertate!

2018-10-19T14:56:48+00:0019 oct. 2018|Fără categorie|