//Zeus – prietenul copiilor

Zeus – prietenul copiilor

zeus site

Zeus este unul dintre norocoșii căței care și-au găsit o familie după ce a fost găsit pe străzi, la aproximativ 4 ani. Familia Butnaru nu mai avusese niciodată un câine, nu știa ce înseamnă creșterea și îngrijirea lui și nici câtă afecțiune pot primi înapoi de la acesta. „În urmă cu un an ne-am mutat la casă și cumva era de la sine înțeles că în curtea noastră și mai ales în viața noastră își va gasi loc un câine”, spune Simona Butnaru. Adopția a venit ca ceva firesc. Nu s-au gândit niciodată la talia celui care urma să le devină prieten, însă era absolut necesar ca acesta să se înțeleagă bine cu cei mici, Tudor, de 3 ani și jumătate și Thea, surioara lui, de doar 8 luni. Au fost cu toții la Adăpost unde l-au cunoscut pe Zeus.

„De cum l-am văzut am știut că nu trebuie să mai căutăm. Băiețelul nostru Tudor, l-a plăcut de cum l-a văzut primele cuvinte la adresa lui au fost: ,,el este prietenul meu!”. Thea, fiind mult mai micuță, dădea din mânuțe de fericire de câte ori îl vedea. Am început să îl vizitam cam de două ori pe săptămână, să îi ducem mâncare și să îl scoatem la plimbare”, ne mai povestește stapana lui Zeus. După o lună de vizite la adăpost, Zeus a plecat acasă unde a început o nouă perioadă de acomodare. O perioadă scurtă, de nici două săptămâni, timp în care s-a integrat perfect în familie.

„El este acum membrul familiei noastre”

Zeus este acum un cățel fericit. Are o curte mare în care să alerge, merge la plimbare prin cartier și se joacă toată ziua cu Tudor, băiatul cel mare al familiei.

„Mergea în lesă foarte bine încă de la început, fapt ce ne-a dus cu gândul că a aparținut cuiva. Este foarte blând, dar în același timp foarte jucăuș. Pot spune ca cei mici au un tovaras de joaca de care sunt tare mandri si primul lucru pe care il fac cand ies in curte il stiga pe nume. Nu ar face nimic care să ne supere pe vreunul. Este un câine superb și nu am putea să renunțăm la el”, ne mai spune Simona.

Periatul este cea mai mare plăcere a lui Zeus, dar totodată și a lui Tudor care ar face asta în fiecare zi. Întotdeauna, după o sesiune de periat, Zeus face tumbe și le mulțumeste din priviri celor care l-au primit în familia lor. „E nemaipomenit câinele nostru!”, Își încheie Simona povestea cel mai nou membru al familiei ei.

2014-01-15T07:54:12+00:0015 ian. 2014|Fără categorie|