Ziua Internațională a Animalelor, marcată la Brașov

Iubirea necondiționată, compasiunea și respectul sunt doar câteva dintre lecțiile de viață pe care animalele ni le oferă zi de zi! Măcar astăzi, 4 OCTOMBRIE, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ANIMALELOR, să ne oprim o clipă din agitația cotidiană și zbaterea continuă și să privim în ochii lor, să le ascultăm gândurile și să le mulțumim pentru toată dăruirea lor! 

Cu acestă ocazie, cavalerul Noby și-a unit forțele cu supereroii dedicați salvării animalelor, de la Asociația Milioane de prieteni! Sărbătorim împreună Ziua Mondială a Animalelor, la Superland, joi, 04.10.2018, de la ora 17.00. Învățăm cum să protejăm animalele, să pictăm, să modelăm, iar cei mai pricepuți participanți câștigă vizite gratuite în cel mai mare sanctuar pentru urși bruni din lume, Libearty

 
Ce lecții de viață ne transmit animalele?!
 
Să fim amabili cu vecinii
 
Maimuțele se poartă foarte frumos cu exemplarele pe care le cunosc pentru prima oară. Sunt un foarte simpatic exemplu de socializare și prietenie și au obiceiul să dea binețe tuturor maimuțelor cu care fac cunoștință. Babuinii se înțeleg bine chiar și cu maimuțe de alt tip – cu cimpanzeii, de exemplu! 
 
Să lucrăm în echipă
 
Se spune că treaba merge mai bine atunci când te înțelegi cu colegii și lucrezi în echipă. Elefanții se numără printre cele mai inteligente animale sălbatice și un studiu al cercetătorilor de la Cambridge a reușit să demonstreze chiar faptul că mai mulți elefanți pot învăța să se coordoneze împreună atunci când au de dus la bun sfârșit un plan. 
 
Să ne respectăm bătrânii
 
Tot elefanții au frumosul obicei de a-și respecta bătrânii. În turmele de elefanți africani, cel mai bătrân exemplar, fie el mascul sau femelă, este conducător. 
 
Să nu ținem cont de vârstă atunci când vine vorba de… joacă
 
Aceasta este poate una dintre cele mai frumoase lecții pe care ni le dau animalele: ele se joacă și se bucură de fiecare clipă indiferent de vârsta pe care o au. Gândiți-vă la joaca urșilor – sunt tare simpatici când se aleargă sau se înghiontesc ca într-o luptă corp la corp, chiar dacă nu mai sunt la prima tinerețe. 
 
Să ne arătăm sentimentele
 
Ați văzut vreodată un cățel care să facă mofturi când vrea să își arate atașamentul sau dragostea? Nici noi. Chiar și psihologii spun că dacă am fi mai sinceri în exprimarea sentimentelor noatre și a atașamentului față de persoanele din jurul nostru, am avea relații mult mai stabile, sănătoase și durabile. 
 
Dragostea adevărată și fidelitatea
 
Poate că nu ați văzut lucrurile niciodată în felul acesta, însă există specii de animale care nu își schimbă niciodată perechea sau o fac doar în momentul în care partenerul le moare. Căluții de mare și delfinii sunt animale foarte fidele. 
 
Ziua Internațională a Animalelor
 
Ziua Internațională a Animalelor a fost stabilită în anul 1931, în cadrul unei ședințe a Organizației Internaționale pentru Protecția Animalelor, la Florența. Data de 4 octombrie a fost aleasă pentru că este și ziua în care Biserica îl sărbătorește pe Sfântul Francisc de Asissi, protectorul animalelor. Inițial, Ziua Internațională a Animalelor (World Animal Day) urma să fie un semnal de alarmă în ceea ce privește speciile de animale pe cale de dispariție, însă în timp, a devenit un moment de celebrare a vieții în toate formele sale, a contribuit la conștientizarea rolului pe care animalele le au în viața omului, dar și la manifestarea recunoștinței noastre față de animale.   
2018-10-04T14:49:45+00:004 oct. 2018|Educație|