//O lupoaică de doi ani va alerga liberă alături de alți lupi din rezervația Libearty

O lupoaică de doi ani va alerga liberă alături de alți lupi din rezervația Libearty

Reprezentanții Centrului Zonal de Îngrijire și Tratament pentru Animale Sălbatice (CZITAS) din Petrești, Vrancea, au apelat la Asociația Milioane de prieteni pentru  o lupoaică în vârstă de doi ani, care a crescut în condiții greu de imaginat.

Lupoaica a fost  ținută într-o gospodărie din localitatea Uriu (jud. Bistrița-Năsăud), alături de câini, și a fost hrănită cu resturi de mâncare. Una dintre surorile sale, recuperată în aceeași perioadă, a avut șansa să fie reabilitată și s-a întors în pădure. Lupoaica adusă la Zărnești este însă aproape domesticită și nu ar fi avut nicio șansă de supraviețuire în mediul său natural.

Lupoaica nou-venită, care așteaptă un nume pentru a deveni „un membru al asociației AMP” și nu un număr într-un registru,  nu mai putea fi adapostită în centrul de reabilitare care ține animalele doar pentru o perioadă limitată de timp, în scopul reabilitării. Libearty era singura ei șansă să trăiască în pădure, alături de alți lupi.
Imediat după ce a ajuns la Zărnești, lupoaica a fost eliberată în zona de carantină. După o perioadă de două-trei săptămâni de acomodare, un consult medical amănunțit, sterilizare și vaccinare, noua noastră prietenă se va putea bucura de libertate, alături de ceilalți  nouă lupi din rezervație.

Vă puteți implica în administrarea tuturor tratamentelor și în îngrijirea de care beneficiază animalele din rezervație, printr-o donație, aici.

2015-11-21T00:06:21+00:0021 nov. 2015|Fără categorie|