//De la circ, direct într-un colțișor de Rai!

De la circ, direct într-un colțișor de Rai!

Cu picioarele deformate din cauza mersului pe bicicletă, cu tălpi brăzdate de răni și speriată de orice zgomot care suna ca biciul de frica căruia făcea piruete. Așa a ajuns Mura în sanctuarul AMP Libearty când avea 5 ani. Fostă artistă la circul Globus, tânăra ursoaică a refuzat să mai iasă pe scenă, indiferent de chinurile și constrângerile suportate apoi, pentru a o convinge să se răzgândească.

 

Dresorul ei susține că a fost găsită într-o pădure din Săcele, Brașov, de o echipă de televiziune. Era doar un pui, așa că a ajuns la circ. Atunci a început calvarul ei: a fost obligată să meargă pe bicicletă sau în poziție bipedă îmbrăcată ca o paiață de circ, să danseze și să distreze auditoriul. Luminile puternice ale stroboscoapelor o orbeau, iar zgomotul aplauzelor și țipetele publicului o înfricoșau cumplit. Până când a refuzat să mai intre în arenă. Au urmat luni grele de abuz și privare de hrană, dar micuța ursoaică nu s-a dat bătută. În 2006, directorului circului Globus a decis să o lase să vină la AMP Libearty.

De atunci viața ei s-a schimbat total. Nimeni nu o mai chinuie, doar o admiră atunci când timidă apare din desișul pădurii. Mura este unul din cei mai iubiți ursuleți din Libearty.

 

Ajută-ne să supraviețuim acestei perioade grele. Animalele salvate de noi au nevoie în continuare de hrană și îngrijire.

De exemplu, 10 euro ar putea însemna o masă pentru unul dintre cei 106 urși: https://millionsoffriends.org/doneaza/

 

Pentru o donație de 30 de euro poți alege unul dintre certificatele speciale Mama Bear, Papa Bear, Cousin Bear, Sister Bear, Uncle Bear, Baby Bear.

Vezi aici optiunile: https://millionsoffriends.org/produs/certificat-de-familiei/

 

Pentru o donatie de 60 de euro devii un părinte virtual pentru un urs ales de tine de aici:  https://millionsoffriends.org/libearty/adopta-un-urs/

 

2020-04-17T08:32:37+00:0017 apr. 2020|Fără categorie|