//Eva și-a găsit liniștea în țarcul prințului Charles

Eva și-a găsit liniștea în țarcul prințului Charles

eva 3

De când „a aterizat” în Training Area, Eva a devenit unul dintre cei mai „cuminți” urși din toată rezervația. Ușurată de povara îngrijirii fiului ei de 6 ani (în sălbăticie, puii își părăsesc mama la vârsta de 2 ani), în grădina zoologică din Brăila (un oraș din Sud-Estul României), ursoaica de 32 de ani și-a găsit liniștea și pacea în sanctuar. A petrecut câteva luni în Training Area, timp în care s-a plimbat prin iarba deasă și a băut apă limpede de izvor din piscină, măsurând fiecare pas cu lăbuțele subțiri, respirând parfumul stejarilor de câte ori bate vântul printre ghinde. În iulie, Eva era deja gata pentru următorul pas – crearea unor prietenii.
Echipa sanctuarului s-a mobilizat pentru transferarea Evei în țarcul urșilor cu nevoi speciale. Acest țarc se află pe partea dreaptă a sanctuarului, și cazează urși cu dizabilități sau urși foarte bătrâni. Pentru transportarea ei, ursoaica a trebuit tranchilizată, pusă în cușca de transport și mutată cu buldozerul. Nu cântărește mai mult de 200 kilograme, însă e suficient pentru luarea unor măsuri speciale de transport. Conducerea sanctuarului a decis s-o pună pe Eva în țarcul prințului Charles. Acesta din urmă trăiește în acest țarc din 2012 și este probabil cel mai longeviv urs din România. Din primăvara acestui an, lupoaica Luna a devenit și ea chiriașă a acestui țarc și s-a descurcat de minune în crearea unei relații pașnice cu ursul.
Astăzi, Eva este încă timidă. Charles și Luna nu sunt prea interesați de ea, iar Eva are alte priorități și anume să se obișnuiască cu spațiul vast, cu tufișurile de alun si cu stejarii. Este nevoie de timp pentru crearea noilor prietenii însă suntem încrezători că aceste 3 suflete vor forma o „gașcă” minunată, mai ales că toți sunt bătrâni și înțelepți.

2014-09-29T06:08:46+00:0029 sept. 2014|Fără categorie|