//Și-a trăit doar jumătate din viață

Și-a trăit doar jumătate din viață

Ina 2

Grădina zoo „Cozla” nu a fost și probabil că nu va fi niciodată un spațiu perfect pentru animale. Zeci de sesizări legate de condițiile de deținere s-au așternut pe emailurile asociațiilor de protecție a animalelor și a autorităților.
Atmosfera de aici este searbădă. Printre animalele care privesc plictisite printre zăbrelele ruginite, două ursoaice împart un țarc într-un mod greu de închipuit. Ina și cu Anca au 20 de ani și deși sunt surori nu au cum să se înțeleagă – Natura n-a găsit niciun scop evoluționist în a presăra armonie printre femelele de urs. Țarcul în care au stat ele era însă prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog și un singur teren „de plimbare”, iar ursoaicele erau… două. Singura soluție găsită de administrator a fost preluată din șah – o rocadă săptămânală între cele două surori. Astfel, o dată pe săptămână, Ina ar fi beneficiat de bazin și bîrlog, iar Anca, de cealaltă patre a unei porți, de spațiu de plimbare. După trei zile, cele două ursoaice și-ar fi dat binețe și ar fi făcut schimb de celule. Împărțeala ursoaicelor între necesitățile esențiale ale vieții a funcționat doar pe hîrtie, ca să mângie legea și așa mult prea permisivă. În realitate acest lucru nu ar fi fost posibil.
După ani buni de sesiziări, Asociația Milioane de Prieteni a înduplecat autoritățile să facă dreptate. Cu sprijinul Gărzii Naționale de Mediu, administrația locală a fost de acord să renunțe la Ina. Acum are copaci, piscină și un bîrlog numai pentru ea. Răsfăț fără măsură, numai să uite de o viață trăită pe jumătate!

2014-10-31T09:13:43+00:0031 oct. 2014|Fără categorie|