//În sfârșit în siguranță!

În sfârșit în siguranță!

În sfârșit au ajuns! Cele două „artiste” de circ din Ucraina chinuite mai bine de 24 de ani pentru amuzamentul publicului, au ajuns la Sanctuar dupa 43 de ore petrecute pe drum. Obosite, confuze, agitate, Masha si Lora au păsit în camerele de carantină, unde am pregătit de bun venit o cină târzie cu pâine și miere. În curând vor simți pentru prima dată iarba sub picioare.

Florin Ticușan- Manager Sanctuarul de Urși Libearty

Au probleme de comportament. Una dintre ele și acum incă se învârte în cerc , dinții sunt cu probleme din cauza fiarelor pe care le-au ros.

Paula Ciotloș- Vicepreședinte sociația Milioane de Prieteni

Povestea lor este povestea multor urși… care apasă greu pe sufletele celor care cunosc realitatea din spatele acelei cortine strălucitoare. Este multă suferință și mult chin. Niciun urs și niciun animal sălbatic în general, nu face giumbușlucuri la circ de plăcere.

Lionel de Lange- manager LAEO Ucraina

Din nefericire, au fost separate încă de când erau pui. Mereu au trăit una lângă cealaltă, se puteau vedea, mirosi, auzi una pe cealaltă dar niciodată între ele nu a existat un contact fizic.

Masha și Lora încep astfel o viață nouă în Libearty.  Renașterea lor înseamnă pe lângă multă grijă, atenție, iubire și o identitate nouă. Cristina Lapis, președinta asociației Milioane de Prieteni le-a rebotezat pe cele două artiste Dasha și Katia, aidoma eroinelor romanului ’’Două surori’’ de Lev Tolstoi.

Bine ați venit, urși frumoși!

 

 

2019-10-07T08:38:11+00:003 oct. 2019|Fără categorie|