//Kenya, mititica luptătoare!

Kenya, mititica luptătoare!

O micuță luptătoare! Sunt cuvintele care o pot caracteriza cel mai bine pe această mititică care are nevoie de toată grija noastră.

Iunie 2020. Un pui de urs foarte mic s-a îndepărtat de mama sa și cel mai probabil a căzut de pe o stâncă.  În cădere alte pietre au căzut peste ea. Nimeni nu știe cât a stat micuța acolo, cât a suferit, iar strigătele ei de ajutor au fost în van. A fost văzută de mai multe persoane aflate în drumerție, dar tuturor le-a fost teamă să se apropie, crezând că ursoaica mamă este în apropiere. Un tânăr pasionat de munte și fascinat de comportamentul urșilor s-a aventurat până la urmă să o salveze și a sunat la 112 să cheme ajutoare. Până să fie salvată, micuța a căzut din nou în apa învolburată de ploi de unde a fost cu greu scoasă de salvatori. A fost o adevărată luptă contra cronometru! Viața i se scurgea ușor din trupul ei micuț și avea nevoie urgentă de ajutor. A ajuns la miezul nopții în sanctuarul AMP Libearty unde a intrat imediat în sala de urgență.

Nu cântărea mai mult de 6 kilograme, adică doar jumătate din greutatea normală pentru cele patru luni de viață.

Era plină de larve care se hrăneau din carnea ei, nu își putea mișca picioarele din spate și avea un hematom la nivelul umărului. Au urmat 48 de ore critice, în care i s-au curățat rănile și a primit tratament cu antibiotice și perfuzii cu vitamine și antiinflamatoare.  La limită, viața i-a fost salvată.

Totuși, o nouă evaluare medicală a scos la iveală faptul că este semiparalizată pe partea dreaptă, nu vede cu ochiul drept și nici nu aude cu urechea dreaptă. Toată lumea speră să își revină. Mai trec câteva zile, o săptămână, două … și veștile sunt îmbucurătoare: mișcările ei sunt mai sigure și mai naturale și ne dă speranțe că își va reveni complet!

Mititica Kenya, căci așa i-am pus numele, a pus un pariu cu viața și se pare că l-a câștigat!

2020-07-20T13:20:13+00:0020 iul. 2020|Fără categorie|