//Lecție deschisă la Zoo Brașov

Lecție deschisă la Zoo Brașov

După ce, în cursul unui semestru, elevii a două clase de la Școala Generală Nr. 12 din Brașov au participat la orele de Protecție și Bunăstare a Animalelor, Asociația Milioane de Prieteni (AMP) a organizat pentru ei o lecție deschisă, la Grădina Zoologică. Ei au avut ocazia sa vadă cum trăiesc animalele în captivitate, cât spațiu le este alocat față de mediul lor natural, în ce măsură le sunt îndeplinite nevoile și cum le este afectat comportamentul de traiul în captivitate. Ne-am propus ca, astfel, să stabilim relația dintre animale și mediul de viață și să le formăm copiilor o atitudine adecvată față de mediul înconjurător.

Două autocare, închiriate de AMP, i-au dus pe copii și profesori la Grădina Zoo. Timp de două ore, elevii au putut să vadă animalele și să pună în discuție ceea ce au învățat în primul semestru de școală.

Din partea Primăriei Municipiului Brașov, la eveniment a participat viceprimarul Ciprian Bucur, iar în tot turul grădinii elevii au fost însoțiți de trei cadre didactice și de directorul locației, Adrian Pânzaru. Copiii au aflat de la acesta din urmă despre speciile pe care le adăpostește grădina zoo și particularitățile acestora. De asemenea, vizitatorilor li s-a spus că locația își propune să aducă și alte specii de animale și să amenajeze și un planetariu.

Elevii au fost extrem de atenți, au adresat întrebări, și-au notat în carnețele tot ceea ce au avut de urmărit, ce le-a plăcut sau nu le-a plăcut, urmând ca la prima oră din semestrul al II-lea aceste lucruri să fie discutate cu reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni.

Costurile deplasării, autocarele și biletele de intrare la Zoo au fost suportate integral de Asociație. Vizita se înscrie în proiectul educațional derulat de Asociația de Protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni“, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Brașov și are drept scop educarea și responsabilizarea copiilor față de animale și mediul înconjurător. Elevii beneficiază de un manual, primul de acest gen din țară, structurat în teme concrete, realizat de echipa AMP, ca urmare a experienței dobândite în cei 18 ani de activitate în domeniul protecției animalelor. Le mulțumim cadrelor didactice și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care ne-au sfătuit în elaborarea acestui manual. 

În semestrul al II-lea, copiilor li s-a pregătit o vizită la o fermă de curcani și, în final, vor avea șansa să afle cum trăiesc animalele care nu au putut fi reintegrate în sălbăticie, la Rezervația de urși „Libearty“ din Zărnești.

Asociația Milioane de prieteni își propune ca, în viitorul an școlar, de acest proiect să beneficieze cât mai multe școli. Rezultatele proiectului vor fi prezentate Comisiei Europene de bunăstare a animalelor.

Printr-o donație AICI vă puteți implica în salvarea animalelor, în administrarea tuturor tratamentelor și în îngrijirea de care beneficiază la sanctuarul Libearty sau la adăpostul de câini Victory.

2016-02-03T12:44:46+00:003 feb. 2016|Fără categorie|