//Libearty – șansa ursoaicei care a ieșit „la colindat“ prin Ploiești, în ajunul Crăciunului

Libearty – șansa ursoaicei care a ieșit „la colindat“ prin Ploiești, în ajunul Crăciunului

O ursoaică de aproximativ doi ani este noul locatar al Rezervației de urși Libearty, Zărnești. Animalul a venit de la Grădina Zoologică Bucov, unde a ajuns după ce a fost prins „colindând”, în ajunul Crăciunului, pe străzile municipiului Ploiești.

Ursoaica a fost văzută pentru prima dată în 24 decembrie, în zona Gării de Nord din Ploiești, de către un lucrător CFR, care a sunat imediat la numărul unic de urgență 112. Reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și Grădinii Zoologice Bucov au încercat mai bine de două ore să o captureze, însă aceasta a fugit și a alergat pe străzile orașului, stresată de tot ce se întâmpla în jurul ei. După ce a fost capturată, a ajuns la Grădina Zoologică Bucov, unde a trăit într-un spațiu de aproximativ 50 de metri pătrați.

Pentru că a apărut în apropierea gării și nu are microcip, autoritățile cred că tânăra ursoaica ar fi plecat din zona de munte cu un tren de marfă și a coborât în Ploiești. Nu exclude, însă, nici posibilitatea ca animalul să fi coborât în oraș, din pădurile din Blejoi  

Indiferent de unde provine, pentru ursoaică, sosirea la rezervația de la Zărnești reprezintă șansa pentru o viață normală, având la dispoziție o pădure de goruni întinsă pe zeci de hectare pe care să o împartă cu ceilalți 82 de urși pe care îi găzduim.

De cum a ajuns la Libearty, ursoaica a fost microcipată, vaccinată și deparazitată și în urmatoarea lună va rămâne în zona de carantină, unde se va obișnui cu urșii aflați dicolo de garduri, în țarcurile mari. În această perioadă, personalul rezervației se va asigura și că nu suferă de vreo boală care necesită tratament.

Printr-o donație, AICI, vă puteți implica în salvarea animalelor, în administrarea tuturor tratamentelor și în îngrijirea de care beneficiază la sanctuarul Libearty.

2016-02-11T16:01:39+00:0011 feb. 2016|Fără categorie|