Așa cum v-am obișnuit deja, sanctuarul urșilor nu adăpostește numai urși, iar toate celelalte animale, cum sunt și lupii sau măgărușii, au parte de tot atâta atenție și îngrijire ca și blănoșii majoritari pe cele 69 de hectare ale rezervației. Poate cei mai răsfățați luna trecută au fost cei doi măgari pe care i-am salvat în luna decembrie după ce au stat săptămâni bune abandonați pe un câmp de lângă localitatea brașoveană Vulcan. Cei doi au avut parte de un adevărat răsfăț. Copitele lor au fost spălate, curățate și tăiate, ca la un adevărat salon de înfrumusețare.
Afecțiuni ale copitelor
Copitele măgarilor absorb mai efficient apa decât cele ale cailor. Cei doi măgari au stat prea mult timp în câmpul umed și fără o ședință serioasă de “pedichiură” ar fi riscat să aibă problem mari în scurt timp. De altfel, femela avea deja copita de la piciorul din stânga-față crescută strâmb și abia mai putea să calce. În astfel de situații pot apărea infecții ale tălpii, răni infectate care pot duce la abcese sau boli ale degetelor. Când măgarul prezintă afecțiuni ale degetului, o parte din zonă devine sfărâmicioasă și îi provoacă răni atât de dureroase încât uneori nu mai poate călca deloc pe piciorul afectat. Pentru a nu se ajunge la așaceva, animalului trebuie să i se curețe copitele și nu trebuie lăsat perioade îndelungate pe terenuri umede.
CONCURS!!! Alege-le nume celor doi măgăruși și trimite-le pe amp.paulaciotlos@gmail.com.Câștigătorul sau câștigătoarea va primi din partea noastră două bilete de intrare în Rezervație, unde va putea să îi viziteze și pe cei doi măgăruși pe care îi botează.
CITEȘTE AICI POVESTEA SALVĂRII CELOR DOI MĂGĂRUȘI