//Puii de urs orfani s-au mutat în primul țarc amenajat pentru ei

Puii de urs orfani s-au mutat în primul țarc amenajat pentru ei

Cei doi pui de urs orfani, găsiți acum patru luni fără mamă, în apropierea unui bârlog din Pădurea Bogății, s-au mutat într-un țarc reamenajat special pentru ei, în rezervația Libearty.  

Micuții, în vârstă de aproximativ patru luni, au locuit, până acum, într-o zonă de carantină la care au avut acces doar îngrijitorii care i-au hrănit cu biberonul, din două în două ore. În ultima perioadă, micuții au devenit foarte activi, iar specialiștii Asociației „Milioane de prieteni“ au decis că este timpul ca ei să simtă din nou iarba sub lăbuțe, adierea vântului și să aibă șansa să învețe să se cațere în copaci.

„Am luat decizia în interesul ursuleților. Micuții sunt dornici să cunoască pădurea, iar spațiul de carantină devenise insuficient pentru ei. A trebuit să amenajăm provizoriu un țarc care să le fie dedicat, până când vom reuși să strângem fondurile necesare din care să construim un nou spațiu, și mai mare, dedicat lor. Noi am fi dorit să îi putem readapta în pădure, dar starea lor de sănătate precară la început și sechelele rămase după pierderea mamei au exclus, din păcate, această posibilitate. Acum, vor avea șansa să se bucure, din nou, de natură“, precizează Cristina Lapis, președintele Asociației „Milioane de prieteni“.

Cei doi pui au fost descoperiți de pădurari, în luna februarie, în Pădurea Bogății, lângă bârlog. Timp de trei zile, au fost supravegheați, în speranța că ursoaica se va întoarce să îi hrănească. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, paznicii de vânătoare au apelat la sprijinul Asociației „Milioane de prieteni“. O echipă AMP i-a preluat și au fost supuși de urgență unui control medical. Medicul veterinar a constatat că erau foarte deshidratați. De atunci, ursuleții au stat într-o zonă de carantină, în care au avut acces doar îngrijitorii. Au fost găsiți pe când aveau cel mult o lună de viață.

Printr-o donație, AICI, vă puteți implica în eforturile noastre de a le oferi celor doi micuți orfani toate tratamentele și îngrijirile de care au nevoie!

2016-06-10T12:45:00+00:0010 iun. 2016|Fără categorie|