//Și stejarii au suflet!

Și stejarii au suflet!

În rezervația de urși de la Zărnești, un stejar bătrân și încovoiat de ani, aplecat peste gardul rezervației, risca să fie doborât de vântul și zăpezile iernii. Desigur, soluția cea mai simplă era să îl doborâm. Dar știți cât dioxid de carbon (CO2) absoarbe un stejar? Știați că arborii sunt plămânii planetei noastre? De fiecare dată când un arbore moare, o infimă verigă dispare din echilibrul ecologic.

Dar în rezervația de la Zărnești, pădurea este a ursuleților, iar pomii fac parte din viața lor. În fiecare toamnă, ursuleții se bucură de generozitatea stejarilor și mănâncă ghinda care este din belșug! Așa că, un alt stejar, mai tânăr și mai puternic, s-a oferit să-i fie toiag stejarului nostru bătrân. Echipa din rezervație, ajutată de colaboratorii noștri alpiniști, a toaletat stejarul, i-a tăiat crengile grele care-l trăgeau în jos și l-a ancorat de stejarul cel tânăr.

Îi dorim stejarului nostru bătrân încă mulți ani de viață în rezervația de la Zărnești, spre bucuria ursuleților și a noastră!

Vă puteți implica în salvarea animalelor și în îngrijirea de care beneficiază în rezervație, printr-o donație, AICI.

2015-12-09T12:27:41+00:009 dec. 2015|Fără categorie|