//Steluțele din Ursa Mare

Steluțele din Ursa Mare

Lunile trecute au fost extrem de grele pentru iubitorii ursuleților, dar mai ales pentru echipa AMP Libearty. Ne-am luat rămas bun cu greu de la primul urs salvat de Asociația Milioane de Prieteni, micuța Lidia. Ne consolăm cu gândul că a fost alături de noi vreme de 15 ani și ne aducem aminte cu drag cum ne întâmpina în fiecare dimineață.

Sufletele ni s-au îngreunat și mai mult când și Mura, artista de circ care mergea greoi din cauza picioarelor deformate de antrenamentele la care a fost supusă pentru a bucura publicul, a devenit o steluță. Suntem siguri că acolo sus, în Ursa Mare, alergă fericită într-o pădure nesfârșită și a uitat de biciul dresorului, de luminile orbitoare și ropotul aplauzelor.

Și timida Odi ne-a părăsit. Povestea ei va rămâne mărturie tuturor celor care vor călca pragul sanctuarului căci cușca care i-a fost casă vreme de 12 ani este expusă și oricine poate să simtă pe pielea lui trauma micuței ursoaice închise pe nedrept. Ținută la un canton silvic, nu avea sub tălpi nici măcar o bucată de scândură, iar barele de fier incinse vara și înghețate iarna i s-au imprimat pe lăbuțe ca o dovadă eternă a chinului prin care a trecut.

Ultimul care ne-a părăsit, chiar în aceste zile, este blândul King. La 28 de ani, după numai trei ani petrecuți în natură, King s-a întins pe pământul încălzit de soare în aceste zile și a închis ochii pentru totdeauna. A făcut-o demn, la umbra copacilor, nu pe o bucată de ciment rece, acel ciment care i-a fost culcus timp de 25 de ani, la Grădina Zoologică Vânători – Neamț.

Fiecare urs plecat lasă răni adânci căci fiecare poartă o parte din sufletul nostru. Alți urși au însă nevoie de noi, iar datoria noastră este să le oferim o viață demnă departe de pericole, gratii, foame sau sete. Ei nu ne au decât pe noi.

Donează și fii și tu parte din salvarea lor! https://millionsoffriends.org/doneaza/

2021-11-08T13:39:24+00:008 nov. 2021|Fără categorie|