//Suferinţa urşilor de la Sochi a luat sfârşit

Suferinţa urşilor de la Sochi a luat sfârşit

SOCHI-BEARS1-300x224

Drepturile animalelor au avut din nou câştig de cauză în Rusia, iar AMP a contribuit şi el la această victorie. Cei doi „urşi alcoolici” au fost confiscaţi de magistraţii Ruşi, după o campanie internaţională demarată de mai multe Asociații de protecţie a animalelor. Campania a reuşit să adune 130.000 de semnături de la iubitorii de animale care au cerut eliberarea urşilor din cuşca mizeră de lângă un restaurant din Sochi, unde clienţii se distrau oferind urşilor bere şi resturi de mâncare. De asemenea, prin această petiţie s-a cerut guvernului să permită trimiterea urşilor în cel mai mare sanctuar de urşi din Europa – Libearty, din Zărneşti, România.
Ministerul Mediului din Rusia a urmat ordinul judecătoresc şi a confiscat cei doi urşi, însă în loc să permită acestora să trăiască în sanctuarul împădurit din România, i-a plasat într-un adăpost de animale din Moscova. Acest adăpost are şi alţi urşi salvaţi care trăiesc în spaţii mari, închise. Deşi nu este soluţia perfectă, ne bucurăm că aceşti urşi vor primi hrană adecvată şi îngrijiri medicale.
„Au trăit în condiţii groaznice, într-o cuşcă mizerabilă printre gunoaie. Sperăm ca această soluţie să fie doar una temporară, iar autorităţile ruse să permită într-un final mutarea urşilor în sanctuarul din România”, a declarat Cristina Lapis, preşedinte AMP. În această acţiune Asociaţia Milioane de Prieteni a colaborat cu WAP (Word Animal Protection) şi The Big Hearts Foundation. „În momentul de faţă colaborăm cu administraţia Centrului de Salvare din Moscova şi i-am invitat în România să vadă condiţiile în care ar putea trăi aceşti urşi, adică în mediul lor natural. Noi sperăm că vor lua în considerare transferarea urşilor în sanctuarul din România, unde se pot bucura de pădurea vastă” a declarat Victor Watkins, wildlife Adviser (consilier) al WAP.

2015-03-23T10:34:34+00:0023 mart. 2015|Fără categorie|