//Urși giganți – de la Londra, la Zărnești

Urși giganți – de la Londra, la Zărnești

Doi urşi giganţi din pluş, de 3 metri înălțime, au călătorit din Londra până la Zărneşti, unde se va deschide Muzeul European al urşilor de jucărie. Cei doi urși au fost fabricați de cel mai mare proprietar de case de pariuri William Hill, în onoarea celui de-al doilea copil pe care-l așteptă Kate, Ducesa de Cambridge. Drept urmare, unul este „prinţ” şi celălalt … „prinţesă”.

Mai mult de 2 luni a lucrat o întreagă echipă să îi realizeze. Urșii au facut turul Londrei, au vizitat Buckingham Palace, Parlamentul, Kensington Palace și St.Mary’s Hospital, unde s-au nascut cei doi moștenitori ai Casei Regale. Ei au devenit în prezent locatari ai sanctuarului de urși Libearty Zărnești și sunt primii dintr-o colecție de urși care vor fi expusi vizitatorilor în primul Muzeu European de urși de jucărie, care se va deschide în Rezervația Libearty. Aici vor fi aduse alte câteva sute de astfel de jucării, de pe toate continentele. Iși vor găsi locul aici chiar și urși de jucărie care au aparținut unor celebrități, dar și primii urși confecționați vreodată, din cârpe.

Muzeul va fi inaugurat în data de 17 octombrie, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiintarea celei mai mari Rezervatii de urși bruni, din Europa: Libearty.

Cei care vor să ajute la amenajarea Primului Muzeu al Urșilor de jucărie din Europa o pot face donând, atât cât poate fiecare, într-unul din conturile Asociației Milioane de Prieteni.

2015-06-09T09:04:01+00:009 iun. 2015|Fără categorie|