//WTG sprijină îngrijirea urșilor din sanctuarul Libearty

WTG sprijină îngrijirea urșilor din sanctuarul Libearty

În baza unui parteneriat încheiat cu Asociația „Milioane de prieteni“ (AMP), ONG-ul german pentru protecția animalelor Welttierschutzgesellschaft (WTG) a decis să se implice în continuare în îngrijirea urșilor care au fost salvați de către reprezentanții AMP și găzduiți acum în sanctuarul Libearty, de la Zărnești.

Reprezentanții WTG și-au exprimat dorința ca, în cursul acestui an, să participe activ la cheltuielile salariale aferente perioadei august 2016 – august 2017, pentru patru dintre angajații sanctuarului de la Zărnești, implicați în mod direct și activ în asigurarea bunăstării urșilor. Este vorba despre îngrijitorii de animale care hrănesc urșii în fiecare zi și intervin în țarcuri de fiecare dată când unul dintre chirașii noștri are nevoie de ajutor sau de îngrijiri speciale.

Tot pentru bunăstarea urșilor, în sanctuarul de la Zărnești este absolut necesară întreținerea și curățarea periodică a arborilor din țarcurile în care sunt găzduiți chiriașii noștri, astfel încât integritatea și sănătatea animalelor să nu fie pusă în pericol niciun moment. Drept urmare, ONG-ul german va finanța achiziționarea unui ferastrău mecanic, care va fi folosit de angajații noștri tocmai în acest scop.

Le mulțumim reprezentanților WTG pentru aparatul de spălat cu presiune, pe care l-am putut achiziționa datorită donației lor și cu ajutorul căruia poate fi asigurată curățarea depozitului special de hrană pentru urși, dar și a autovehiculului cu ajutorul căruia este transportă mâncarea în sanctuar.

Puțini dintre vizitatorii noștri știu, de exemplu, că pentru a îngriji animalele din sanctuar, sunt necesare multe alte lucruri, în afară de hrana zilnică. De aceea, apreciem cu atât mai mult sprijinul ONG-ului german, pentru că se preocupă să ne ofere ajutorul de care avem nevoie, astfel încât să putem să le asigurăm urșilor cele mai bune condiții de existență, așa cum merită, după viața zbuciumată pe care au avut-o.

În baza acordului pe care l-am încheiat, WTG a devenit un partener durabil al asociației noastre, pe care sperăm să îl avem mereu aproape, pentru binele urșilor, care chiar au nevoie de milioane de prieteni pentru a avea șansa să trăiască în mediul lor natural, în sanctuarul de la Zărnești. Astfel, Asociația le va putea asigura măcar câțiva ani fericiți, departe de cuștile mizere în care au fost închiși fără nicio vină, înainte să aibă șansa să fie salvați.

„Orice sprijin care vine din partea partenerilor noștri internaționali înseamnă o șansă în plus pentru animalele pe care facem permanent eforturi să le salvăm, încă de acum 20 de ani. Indiferent de natura și de mărimea ajutorului oferit, sprijinul altor ONG-uri, dar și al publicului iubitor de animale, înseamnă că putem să facem, în continuare, ceea ce ne-am angajat de la bun început – să protejăm animalele și să le asigurăm bunăstarea, pentru ca mediul în care trăim să nu aibă de suferit. De aceea, alăturarea partenerilor noștri de la WTG la eforturile pe care le facem în fiecare zi este foarte importantă, atât pentru animale, cât și pentru lume, așa cum o știm, în general, dacă vrem să o păstrăm pentru copiii noștri“, spune Cristina Lapis, președintele Asociației „Milioane de prieteni“. 

2016-09-16T14:27:10+00:0016 sept. 2016|Fără categorie|