//Ziua Mondială a Animalelor, sărbătorită la școală!

Ziua Mondială a Animalelor, sărbătorită la școală!

Chiar de Ziua Internațională a Animalelor am sărbătorit deschiderea cursului de educație în domeniul Protecției și bunăstării animalelor, din acest an școlar. Prima oră a fost susținută chiar de președintele Asociației Milioane de prieteni, Cristina Lapis, la Școala gimnazială 19, una dintre cele patru instituții de învățământ la care reprezentanții AMP susțin cursuri în acest an.

Primele lecții susținute de AMP s-au desfășurat în urmă cu trei ani, sub egida Comisiei de Bunăstare a Animalelor din cadrul Parlamentului European. De atunci, peste 1200 de copii au luat parte cu entuziasm la cursurile susținute de angajații Asociației “Milioane de Prieteni”, care a inițiat acest proiect.

“Începând din 2013, în parteneriat cu Primăria Brașov și Inspectoratul Școlar Brașov am demarat o serie de ore educative în școli. Se lucrează cu manualele realizate în totalitate de noi. Noi le și printăm și le oferim gratuit copiilor. Este un efort financiar uriaș, dar ne luptăm să facem asta an de an, pentru că educația este temelia schimbării în bine”, spune Cristina Lapis, președintele AMP.

Manualul este dedicat elevilor din clasele a V-a și a VI-a, o vârstă la care copiii sunt încă suficient de interesați de acest domeniu, dar și suficient de mari pentru a înțelege diferența dintre bine și rău.

“Copiii din ziua de astăzi s-au îndepărtat de natură. Ei stau acum mai mult pe tablete, pe telefoane, nu mai sunt interesați să își petreacă timpul în natură, să meargă cu cortul sau să afle mai multe lucruri despre animalele cu care împărțim planeta. De aceea consider că aceste cursuri sunt absolut necesare pentru a le dezvolta și această latură de respect față de natură și celelalte ființe de pe această planetă”, explică președintele AMP.

Pentru a dezvolta programul, AMP are nevoie de susţinerea tuturor. Persoanele fizice sau juridice care își vor aduce contribuția financiară pentru dezvoltarea proiectului vor fi menționate pe site-ul www.ampbears.ro, iar sigla lor (în cazul persoanelor juridice) va fi popularizată la secțiunea Parteneri.

2016-10-04T22:07:03+00:004 oct. 2016|Fără categorie|