//Ziua Animalelor și forța compasiunii

Ziua Animalelor și forța compasiunii

Ziua Îndrăgostiților, Ziua Femeii, Ziua Mamei și multe astfel de ocazii pe care noi, oamenii, le-am ales pentru  a sărbători dragostea! Dar  exista și o zi a animalelor pe care, din păcate, puțini o sărbătoresc. 4 octombrie a fost instituită Ziua Mondiala a Animalelor în 1931, de către Organizația Internațională de Protecție a animalelor, în cinstea sfântului Francisc, întemeietorul ordinului franciscan și protectorul animalelor.

Animalele împart cu noi același spatiu vital, sunt colocatari ai planetei noastre și sunt ființe vii, care au nevoie de dragoste și compasiune, dar mai ales de protecția noastră.

Mulți sunt cei care au primit în familia și în sufletul lor un animăluț domestic, dar în această zi, Asociația de protecție a animalelor „Milioane de prieteni“ vă invită să adresați un gând bun tuturor «necuvântătoarelor». Animalele care populează padurile, mările și oceanele, păsările și insectele, animalele din ferme, care-și dau viața pentru a ne hrăni pe noi, oamenii, animalele chinuite din circuri și laboratoare, toate au nevoie de protecția noastră.

Putem, printr-un simplu gest, în fiecare zi, să schimbăm soarta unui animal. Este nevoie doar să nu fim indiferenți la suferința niciunei ființe vii.

Compasiunea este o fortă, nu o slăbiciune! «Cea mai solidă garanție a moralității este compasiunea fără limită, care unește toate ființele vii!» (Arthur Schopenhauer –filozof german 1788-1860)

2017-10-03T09:15:42+00:003 oct. 2017|Fără categorie|