//Evanna Lynch, vedeta din Harry Potter, a botezat o ursoaică de la Libearty

Evanna Lynch, vedeta din Harry Potter, a botezat o ursoaică de la Libearty

Evanna Lynch, cunoscută pentru rolul Luna Lovegood, din „Harry Potter“, a devenit nașa unei ursoaice din Sanctuarul de urși de la Zărnești. Actrița irlandeză a fost prezentă în 2015 la celebrarea a 10 ani de la salvarea primilor urși aflați în captivitate, în cuști mizere. Încă de atunci și-a dorit să facă mai mult. O mare iubitoare de animale, impresionată de poveștile urșilor salvați din cuști mizere și care se bucură acum de cele aproape 70 de hectare ale rezervației, Evanna s-a hotărât să devină nașa celei mai aventuroase ursoaice de la noi.

„Sunt onorată că mi s-a oferit oportunitatea să îi dau un nume celui mai nou prieten urs de la Libearty. După ce m-am gândit mult, am decis să se numească Ciere (se pronunță ‘Sea Air’). Este un nume de origine celtică, pe care l-am găsit într-un roman science fiction, un roman despre o fată tânără, încăpățânată și cu spirit liber. Am fost fascinată să aud povestea acestui urs și să aflu aventura care l-a adus într-un final, în siguranță, la Sanctuarul Libearty”, spune Evanna Lynch.

Ciere, căci așa o va chema de acum pe ursoaică, a plecat se pare cu un tren marfar din zona de munte (Sinaia-Azuga) și a coborât în gara din Ploiești. Întreaga ei poveste o puteți citi aici.

„M-au emoționat cel mai mult curiozitatea ei înnăscută și firea ei independentă care au dus-o atât de departe de casă, lucruri care m-au făcut să simt că își merită acest nume, Ciere. Știu că Ciere va fi foarte fericită în îngrijirea Cristinei, a lui Roger și a întregii echipe și am încredere că ea va aduce o scânteie unică și puțină aventură în comunitatea urșilor de la Zărnești”, a mai adăugat celebra actriță.

2020-03-12T13:54:54+00:0028 iun. 2016|Fără categorie|