//Primul manual de Bunăstare a Animalelor

Primul manual de Bunăstare a Animalelor

scoala

Primul curs de Educație pentru Protecția și Bunăstarea Animalelor din România a început la Brașov, sub egida Comisiei de Bunăstare a Animalelor din cadrul Parlamentului European. Printr-un parteneriat încheiat în octombrie cu Inspectoratul Școlar Județean(IȘJ) Brașov, Școala Nr. 5 a devenit centru pilot pentru educația în spiritul protecției animalelor. Din 8 februarie, clasele a IV-a B, a V-a A și a VI C au primit în orar câte o lecție despre animale, la care participă în fiecare joi, până la sfârșitul anului școlar. Prima lecție a fost primită cu mult entuziasm. „Am aflat că un copil îngrijește un arici, primit de la doamna învățătoare. Altul a vorbit timp de 5 minute în continuu despre operațiunile de curățare a unui acvariu. Peste 60 % din ei au un animal acasă, iar 99% dintre ei doresc să facă voluntariat la un adăpost canin”, a declarat Liviu Cioineag, coordonatorul proiectului.
Echipa de educație a Asociației „Milioane de Prieteni” lucrează la acest proiect de aproape doi ani. „Asocația s-a axat mult pe educație în ultimii doi ani, ca direcție esențială pentru un viitor mai bun pentru animale. Începînd din 2013, în parteneriat cu Primăria Brașov și Inspectoratul Școlar Brașov am demarat o serie de ore educative în 14 școli din municipiul Brașov. Interesul afișat de elevi pentru bunăstarea animalelor ne-a determinat să dezvoltăm acest proiect, sub forma unui suport de curs atractiv, menit să vorbească despre problemele contemporane ale animalelor – fenomenul câinilor fără stăpân, urșii gunoieri, lista roșie sau braconajul – pe înțelesul copiilor”, a declarat Cristina Lapis, președintele AMP, subliniind că „Animalele sunt colocuitori ai planetei noastre şi aşa cum viaţa noastră depinde de ele, şi ele depind de noi”.
Pentru a dezvolta programul, AMP are nevoie de susţinerea voastră. Persoanele fizice sau juridice care își vor aduce contribuția financiară pentru dezvoltarea proiectului vor fi menționați în paginile manualului, iar sigla lor (în cazul persoanelor juridice) va fi popularizată pe www.ampbears.ro.
Țelul nostru este ca toți elevii din România să învețe să respecte animalele!