//Un cal și un măgăruș, salvați de la moarte

Un cal și un măgăruș, salvați de la moarte

Era o zi ca toate celelalte, în care mergeam să mă întâlnesc cu urșii. Dar nu și pentru calul care zăcea lângă drumul ce urcă spre sanctuarul urșilor. Pentru el, ziua de 8 septembrie 2016 a însemnat șansa de-a avea o altă viață decât cea pe care o avusese până atunci. Caii mor în picioare, iar un cal trântit pe o parte mi-a atras atenția și am trimis imediat medicul veteinar al asociației, pentru a-i da primele îngrijiri. Din spusele stăpânului, calul fusese lovit de un alt armăsar și era sortit abatorului. În privirea blandă a calului ranit se citeau resemnarea și moartea, care să-l scape de suferință.

Dacă tot era sortit morții, stăpânul a acceptat să ni-l dea și așa a ajuns Merlin pe pajiștea din rezervatia de urși. Prietenul asociației, doctorul Liviu Harbuz, a rugat un prieten, medic veterinar și el și pasionat de acest animal nobil care este calul, a venit în ajutorul nostru și ne-a asigurat că Merlin se va reface într-atât încât să poată trăi fără să sufere și liber alături de celelalte animale salvate de Asociația Milioane de prieteni.

Și, chiar dacă Merlin nu mai poate trage căruța și nu mai poate fi încălecat, noi, membrii asociației și prietenii nostri ne bucurăm să citim în ochii lui recunoștința și, de ce nu, bucuria de viață!

N-au trecut multe zile de când Merlin păștea fericit, căci iată, într-o noapte, un măgărus bătrân rătăcea pe drumurile Poienii Brașov. Ar fi putut provoca un accident, dată fiind circulația, sau poate ar fi fost lovit chiar el de o mașină și ar fi agonizat pe marginea drumului. Dar iată că o familie cu suflet i-a încropit un căpăstru, dinr-o lesă de câine, și l-a priponit în fața porții, până a doua zi dimineața. După ce am fost contactați, l-am preluat și, înainte de a i-l prezenta pe colocatarul său, Merlin, l-am dus la cabinetul veterinar. Medicul asociației i-a cusut ranile de la picioare, pentru că fusese mușcat de câini, și i-a administrat antibiotice, urmând să treacă să-l vadă, pentru îngrijiri suplimentare. Iată, deci, că paradisul urșilor s-a îmbogățit cu un cal și un măgăruș pentru care trebuie să construim un adăpost de iarnă.

Ajutați-ne să le construim un grajd, unde să aibă paie și fân din belșug. Nu veți regreta!

De câte ori veți întâlni în drumurile dumneavoastră un cal sau un măgar, vă veți aminti de protejații noștri, Merlin și Zed. 

2016-09-19T14:30:12+00:0019 sept. 2016|Fără categorie|