//Urșii vii și urșii de pluș trăiesc împreună, la Zărnești

Urșii vii și urșii de pluș trăiesc împreună, la Zărnești

Inaugurarea primului Muzeu al ursuleților de pluș, din România, a fost făcută alături de vedete de renume internațional: Evanna Lynch – celebrul personaj Luna, din Harry Potter, și Hella Brice, soția regretatului actor Pierre Brice, care a devenit cunoscut la nivel mondial cu rolul Winnetou din filmul cu același nume.

Muzeul a fost inaugurat cu ocazia marcării a 10 ani de grijă și respect pentru cei 85 de urși care au fost salvați, până acum, de Asociația pentru Protecția Animalelor Milioane de Prieteni, din Brasov. Sanctuarul de urși din Zărnești este considerat cel mai mare proiect din Europa de bunăstare a animalelor și reprezintă un model și pentru alte țări.

Invitații, printre care și ambasadorul Marii Britanii, Paul Brumell, dar și reprezentanți ai autorităților locale și naționale sau reprezentanți ai mai multor organizații internaționale pentru protecția animalelor, au luat parte la un Te Deum la capela sanctuarului, după care au participat la inaugurarea Muzeului Ursulețului de Pluș, care va fi deschis pentru public în primăvara anului viitor.

Marea atracţie a noului muzeu sunt cei doi urşi gigantici donaţi Rezervaţiei de urşi de la Zărneşti chiar de Casa Regală a Marii Britanii. Urșii, de trei metri înălțime, au fost confecționați cu ocazia nașterii celui de-al doilea copil al Ducesei de Cambridge, Kate. În muzeu și-a găsit locul și un ursuleț donat de tânăra actriță irlandeză Evanna Lynch (Harry Potter), dar și un ursuleț deja celebru, realizat manual. Este vorba despre jucăria pe care Mr. Bean o poartă peste tot împreună cu el.

Până în primăvară, când va fi deschis publicului larg, AMP speră să mai adauge câteva zeci de ursuleți celor aproximativ 200 ce se află acum pe rafturile muzeului. Așa că, oricine are un ursuleţ de dat și îşi dorește ca prietenul copilăriei sale să mai încânte şi alţi ochi şi alte inimi, într-un loc în care să îl poată vizita de câte ori simte nevoia, îl poate trimite prin poştă la sediul AMP, strada Rovine, nr.5, cod poștal 500075, România.

2015-10-27T12:59:08+00:0027 oct. 2015|Fără categorie|